MUSIIKKIMUSEO FAME PALVELEE TEITÄ VIIKON JOKAISENA PÄIVÄ. TERVETULOA!

Poikkeusaukioloajat löydätte aukioloajoista. Tiistaina 30.11. museo poikkeuksellisesti auki klo 11-17.

Lue lisää

Näyttely

Musiikki Suomessa ja sen tekijät laidasta laitaan ovat pääosassa Musiikkimuseo Famessa. Nykyaikainen teknologia mahdollistaa uudenlaiset, monitasoiset musiikki- ja museoelämykset. Ennakkoluulottomasti klassista ja populaaria musiikkia yhdistävä museo tarkastelee musiikkia eri näkökulmista kutsuen löytöihin, kohtaamisiin ja rajanylityksiin.

Museon ytimessä Suomen musiikin kunniagallerian jäsenten musiikkia ja vaiheita esitellään monipuolisesti sanoin, kuvin, esinein, taideteoksin ja musiikkinäyttein. Samassa tilassa voi tutustua myös laajempaan musiikintekijöiden joukkoon ja löytää eri aikojen uranuurtajat, maailmanvalloittajat ja oman tien kulkijat.

Museon erilaisissa toiminnallisissa huoneissa voit syventyä ja upota musiikin maailmaan. Suomen musiikin olemusta etsitään paneutumalla aihepiireihin, jotka kiehtovat musiikintekijöitä ajasta ja tyylistä toiseen saaden yhä uudenlaisia tulkintoja. Virtuaalisia keinoja hyödyntävät kohteet mahdollistavat muun muassa pääsyn erilaisiin musiikkimiljöihin ja tutkimaan, millaiset ovat eri soitinten roolit orkesteriteoksissa.

Rohkaisemme jokaista osallistumaan! Oman äänensä saa kuuluviin tekemällä virtuaalisen karaokekiertueen Suomen tunnetuimmille lavoille Hartwall Arenalta Olavinlinnaan. Kierroksen päätteeksi voi heittäytyä Tanssistudiossa musiikin vietäväksi tuttujen esitanssijoiden innostamana.

Osta Musiikkimuseo Famen pääsyliput tästä