Om museet

MUSIKMUSEET FAME – NUTIDENS MUSEIUPPLEVELSE

Musikmuseet Fame, i Mall of Tripla, Helsingfors, bjuder på inhemska musikupplevelser. Vi föredrar musik från symfonier till finska rap och från folkmusik till metall. Museet är öppet dagligen, kolla våra öppettider här.

Biljetter kan köpas på förhand från lippu.fi. Vi också accepterar Museikortet.

Musikmuseet Fame hyllar alla aktörer som finns inom den finska musiken; sångare, musiker, band, orkester, kapellmästare, sångtextförfattare och kompositörer och alla andra pionjärer.

Vi bjuder museibesökare en interaktiv upplevelse, här kan du sjunga och dansa. Det finns temporära utställningar som kompletterar den permanenta utställningen. Nu har vi installationen INSTANT KUUSI, som beskriver Sibelius förhållande med naturen.

Museets egentliga hjärta är den Finska Musikens Hall of Fame som grundades 2018. Hittills har Hall of Fame 23 medlemmar. Hall of Fame är en utställning som förändras årligen och presenterar de nyaste medlemmar.

Musikmuseet Fame och Restaurang Fame ansluter musikälskare på flera sätt genom att ordna evenemang, konserter och andra uppträdanden i samarbete med olika aktörer inom musikbranschen. Museirestaurangen bjuder också på bra ramverk för frukostsamlingar, lunchmöten och kvällsvarder kombinerat med olika musikupplevelser och njutbara smaker. Dessutom ordnas det jämt mångsidigt program; evenemang, konserter och andra uppträdanden, som publiceras på museets nätsida.