Om museet

MUSIKMUSEET FAME – NUTIDENS MUSEIUPPLEVELSE

Musikmuseet Fame, öppnat i oktober i köpcentret Tripla, i Böle bjuder på inhemska musikupplevelser från tre århundraden presenterat med modern teknologi. Från symfonier till finska räpp, folkmusik till heavy rock och allt där emellan, och glöm inte den unika virtuella karaoken.

Restaurang Fame kompletterar musikupplevelsen med ett mångfald av smaker.

Biljetter kan köpas i förväg från lippu.fi eller med Musekortet.

Musikmuseet Fame lyfter på värdet och respekten för alla aktörer inom den finska musiken från sångare, musiker, band, orkester, kapellmästare, sångtextförfattare och kompositörer och alla andra pionjärer inom den finska musiken.

Finländska teknologiska innovationer omformar museibesöket med en ny nostalgisk upplevelse, vilket innebär rikligt med interaktiva delar. Museibesökaren kan bland annat sjunga, dansa och beundra om hen så vill. Virtualiseringen tar med besökaren till musikvärlden från Finlands kändaste scener till mer överraskande omgivningar.

Musikmuseet Fame är ett helt nytt museum konsept, där du alltid hittar något nytt. I en serie av ombytliga utställningar är den första “Kvinnor i populärmusik” (17.10.2019-2.2.2020).

Museets egentliga själ är den Finska Musikens Hall of Fame som grundades 2018. Vars första 14 legender publicerades redan före museet öppnade. Hall of Fame- galleriet är en årligen påfylld utställning där den inhemska musikens hjältar presenteras mångfaldigt. I utställningen utnyttjas också andra branschers artisters åsikter om musiklegenderna, samt ljud- och videoklipp och förstås bilder och artefakter.

Flera gånger om året varierande utställningar och delvis ändrande och kompletterande innehåll garanterar att Musikmuseet Fame bjuder alltid på något nytt för vänner av finsk musik som har besökt museet tidigare. Dessutom ordnas det jämt mångsidigt program; evenemang, konserter och andra uppträdanden, som publiceras på museets nätsida och sociala median.

Musikmuseet Fame och Restaurang Fame ansluter musikälskare på flera sätt genom att ordna evenemang, konserter och andra uppträdanden i samarbete med olika aktörer inom musikbranschen. Museirestaurangen bjuder också på bra ramverk för frukostsamlingar, lunchmöten och kvällsvarder kombinerat med olika musikupplevelser och njutbara smaker.

Det är också lätt för den som bor längre ifrån att delta, då Finlands mest omfattande järnväg passerar nästen under museet, och flygfältståget transporterar gästerna under samma tak på bara 20 minuter till köpcentret Tripla vid Böles tågstation. Belägen bredvid är Original Sokos Hotel Tripla som bjuder på boende precis intill museet från och med Februari 2019.

Musikmuseet Fame bjuder museigästerna vid sidan om upplevelser också trevliga minnen att ta med hem. Från museibutiken hittar du ett överflöd av designprodukter med Fame- tema och finska tekniska innovationer för dig själv, som souvenir eller som present. Du kan bekanta dig med produkterna och beställa dem på museets nätsida.