Tutustu museoon

Helsingin Pasilassa sijaitseva Musiikkimuseo Fame on uuden ajan elämyksellinen museo, jossa Suomen musiikkia esitellään monipuolisesti ja monen musiikkilajin kautta. Kaikkiin museon tiloihin on esteetön pääsy.

museon-osan-kuva

1. Suomen soiva tarina

Musiikkimuseon perusnäyttely alkaa elämyksellisellä ja uutta etsivällä tavalla toteutetulla johdantofilmillä, joka tiivistää kahdeksaan minuuttiin Suomen musiikinhistorian keskeisimmät käänteet ja huippukohdat 1890-luvulta tähän päivään asti.

Lue lisää
museon-osan-kuva

2. Suomen musiikin kunniagalleria

Suomen musiikin kunniagalleria on museon sydän, joka täydentyy merkittävillä musiikintekijöillä, artisteilla ja yhtyeillä tyylisuuntaan katsomatta joka vuosi. Kunniagalleria 2022 -näyttely on nähtävillä museossa 12.3.2023 saakka.

Lue lisää
museon-osan-kuva

3. Suomalaisen musiikin sielu

Kunniagalleriatilan vieressä on huone, jossa kävijä voi perehtyä suomalaisen musiikin sieluun eli Suomen musiikkia yli aika- ja tyylirajojen yhdistäviin piirteisiin.

Lue lisää
museon-osan-kuva

4. Löydä musiikin tekijät

Huone on osa Musiikkimuseon punaista lankaa, jossa pyritään haastamaan kävijää laajentamaan musiikillisia näkökantojaan. Tilassa kävijä pääsee tutkimaan Suomen musiikin tekijöitä erittäin laajasti musiikin, kuvien ja tarinoiden kautta, sekä löytämään uutta.

Lue lisää
museon-osan-kuva

5. Syvälle sointihuumaan

Yksi osa Musiikkimuseosta on omistettu toiminnallisille ja yleisöä osallistaville tavoille lähestyä musiikkia. Syvälle sointihuumaan -huone havainnollistaa erilaisten soittimien ja äänten roolia taidemusiikin sointikuvassa ja harmonis-rytmisessä kudoksessa.

Lue lisää
museon-osan-kuva

6. Virtuaalinen karaokekiertue

Kävijä saa aivan uudenlaisen karaoke-elämyksen kokeilemalla Musiikkimuseon VR-lavakaraokea, jossa virtuaalilasien avulla pääsee laulamaan Suomen tunnetuimmille lavoille.

Lue lisää
museon-osan-kuva

7. Tanssistudio

Tanssistudiossa kävijä voi heittäytyä tanssin vietäväksi tuttujen esitanssijoiden innostamana. Tyyli on vapaa ja musiikinlajeja moneen makuun.

Lue lisää
museon-osan-kuva

8. Vaihtuvat näyttelyt

Musiikkimuseon vaihtuvien näyttelyiden tila uudistuu kahdesta kolmeen kertaan vuodessa ja tarjoaa monipuolisesti musiikkiaiheisia näyttelyjä kotimaahan painottuen.

Lue lisää