
1. Suomen soiva tarina
Musiikkimuseon perusnäyttely alkaa elämyksellisellä ja uutta etsivällä tavalla toteutetulla johdantofilmillä, joka tiivistää kahdeksaan minuuttiin Suomen musiikinhistorian keskeisimmät käänteet ja huippukohdat 1890-luvulta tähän päivään asti.
Lue lisää
2. Suomen musiikin kunniagalleria
Suomen musiikin kunniagalleria on museon sydän, joka täydentyy merkittävillä musiikintekijöillä, artisteilla ja yhtyeillä tyylisuuntaan katsomatta joka vuosi. Kunniagalleria 2022 -näyttely on nähtävillä museossa 12.3.2023 saakka.
Lue lisää
3. Suomalaisen musiikin sielu
Kunniagalleriatilan vieressä on huone, jossa kävijä voi perehtyä suomalaisen musiikin sieluun eli Suomen musiikkia yli aika- ja tyylirajojen yhdistäviin piirteisiin.
Lue lisää
4. Löydä musiikin tekijät
Huone on osa Musiikkimuseon punaista lankaa, jossa pyritään haastamaan kävijää laajentamaan musiikillisia näkökantojaan. Tilassa kävijä pääsee tutkimaan Suomen musiikin tekijöitä erittäin laajasti musiikin, kuvien ja tarinoiden kautta, sekä löytämään uutta.
Lue lisää
5. Syvälle sointihuumaan
Yksi osa Musiikkimuseosta on omistettu toiminnallisille ja yleisöä osallistaville tavoille lähestyä musiikkia. Syvälle sointihuumaan -huone havainnollistaa erilaisten soittimien ja äänten roolia taidemusiikin sointikuvassa ja harmonis-rytmisessä kudoksessa.
Lue lisää
6. Virtuaalinen karaokekiertue
Kävijä saa aivan uudenlaisen karaoke-elämyksen kokeilemalla Musiikkimuseon VR-lavakaraokea, jossa virtuaalilasien avulla pääsee laulamaan Suomen tunnetuimmille lavoille.
Lue lisää
7. Tanssistudio
Tanssistudiossa kävijä voi heittäytyä tanssin vietäväksi tuttujen esitanssijoiden innostamana. Tyyli on vapaa ja musiikinlajeja moneen makuun.
Lue lisää
8. Vaihtuvat näyttelyt
Musiikkimuseon vaihtuvien näyttelyiden tila uudistuu kahdesta kolmeen kertaan vuodessa ja tarjoaa monipuolisesti musiikkiaiheisia näyttelyjä kotimaahan painottuen.
Lue lisää