Tutustu museoon

Helsingin Pasilassa sijaitseva Musiikkimuseo Fame on uuden ajan elämyksellinen museo, jossa Suomen musiikkia esitellään monipuolisesti ja monen musiikkilajin kautta. Kaikkiin museon tiloihin on esteetön pääsy.

Katso Musiikkimuseo Famen esittelyvideo

museon-osan-kuva

1. Suomen soiva tarina

Elämyksellinen ja luovasti toteutettu johdantofilmi kiidättää musiikin siivin kahdeksassa minuutissa 1890-luvulta tähän päivään. Arkistomateriaalista koostettu videoteos tiivistää Suomen musiikinhistorian tärkeimmät käänteet ja huippukohdat vahvoiksi näyiksi, joita eloisa äänimaisema tukee.

Lue lisää
museon-osan-kuva

2. Suomen musiikin kunniagalleria

Musiikkimuseo Famen sydän on Suomen musiikin kunniagalleria, joka karttuu vuosittain joukolla merkittäviä muusikoita, säveltäjiä ja musiikintekijöitä. Suomen musiikin kunniagalleria on kansainvälisesti ainutlaatuinen ylirajaisuudessaan; mukaan pääsevät kaikkien musiikinlajien huiput kapellimestareista räppäreihin, hevibändeistä kansanmusiikkiyhtyeisiin ja sinfonikoista iskelmänikkareihin. Jäsenet valitsee laaja komitea, jossa ovat edustettuina Suomen keskeisimmät musiikkialan organisaatiot. Suomen musiikin kunniagalleria 2024 -näyttely on nähtävillä alkuvuoteen 2025 saakka.

Lue lisää
museon-osan-kuva

3. Suomalaisen musiikin sielu

Elämystilassa uppoudutaan aihepiireihin, jotka ovat kiehtoneet kotimaisia musiikintekijöitä ajasta ja tyylistä toiseen saaden yhä uusia tulkintoja. Suomalaisten musiikillinen mielenmaisema kaipuusta kuplettihuumoriin piirtyy monipuolisesti esiin katsojan ympäröivinä, koskettavina kuvina ja sävelinä.

Lue lisää
museon-osan-kuva

4. Löydä musiikin tekijät

Huoneen kosketusnäytöt esittelevät alati täydentyvän kattauksen kotimaisen musiikin tekijöitä, artisteja ja yhtyeitä laidasta laitaan sekä tutustuttavat heidän musiikkiinsa ja vaiheisiinsa. Löydä eri aikojen uranuurtajat, maailmanvalloittajat ja oman tien kulkijat, havaitse yllättäviä yhteyksiä musiikinlajien välillä ja ihastu itselle aiemmin vieraaseen musiikkiin.

Lue lisää
museon-osan-kuva

5. Syvälle sointihuumaan

Elämystilassa saa asettua kapellimestarin paikalle, sukeltaa musiikin kudoksiin ja kylpeä soinnin virrassa. Modernin ääniteknologian avulla voi tutkia, millainen rooli eri soittimilla ja äänillä on sinfoniaorkesterissa, kuorossa ja sotilassoittokunnassa.

Lue lisää
museon-osan-kuva

6. Virtuaalinen karaokekiertue

Musiikkimuseon VR-karaoke tarjoaa aivan uudenlaisen karaoke-elämyksen, jossa virtuaalilasien avulla pääsee laulamaan Suomen tunnetuimmille lavoille Musiikkitalosta Olavinlinnaan. Valittavana on yli 100 000 laulua eri kielillä.

Lue lisää
museon-osan-kuva

7. Tanssistudio

Tanssistudiossa kävijä voi heittäytyä tanssin vietäväksi tuttujen esitanssijoiden innostamana. Tyyli on vapaa ja musiikinlajeja moneen makuun: testaa vaikkapa ilmakitarataitosi, haasta itsesi baletissa, tai laita discovaihde silmään legendaarisen Aira Samulinin johdolla.

Lue lisää
museon-osan-kuva

8. Vaihtuvat näyttelyt

Musiikkimuseo Famen vaihtuva näyttely vaihtuu kahdesta kolmeen kertaan vuodessa ja tarjoaa monipuolisesti nähtävää ja koettavaa Suomen musiikkiin ja sen ilmiöihin painottuen aina teemanäyttelyistä taideinstallaatioihin. Tulossa on paljon mielenkiintoista valokuva- ja kitarataiteesta Suomirockiin ja kotimaisen rap-skenen kehitykseen. Tulevat ja menneet näyttelyt löydät verkkosivuiltamme.

Lue lisää