MUSIIKKIMUSEO JA RAVINTOLA FAME PALVELEE TEITÄ VIIKON JOKAISENA PÄIVÄNÄ

Meille voitte tulla ilman ajanvarausta tai varata ryhmävierailun ravintolavarauksineen esimerkiksi pikkujoulujenne viettoon. Tervetuloa elämykselle!

Yhteystiedot

Anna sen soida – Huutokauppa

Suomalaiset tähtiartistit huutokauppaavat ainutlaatuisia tavaroitaan hyväntekeväisyyden nimissä 10.-28.8.2020 

Elokuussa kuka tahansa voi ostaa itselleen palan suomalaista musiikkihistoriaa ja samalla tukea kotimaista musiikkia. 

Pian käynnistyvä Anna sen soida – hyväntekeväisyyshuutokauppa on osa Sanoman, yhteistyössä Musiikin edistämissäätiön kanssa käynnistämää Anna sen soida -kampanjaa, jonka tarkoituksena on varmistaa, että suomalaiset musiikkialan ammattilaiset selviävät pahimman yli ja kotimainen musiikki nousee jaloilleen myös koronakriisin jälkeen. 

Anna sen soida -hyväntekeväisyyshuutokaupan järjestää Musiikkimuseo FAME – Finnish Music Hall of Fame yhteistyössä Huutokauppakeskus Turengin kanssa. Siitä kertyvät varat luovutetaan lyhentämättömänä Musiikin edistämissäätiön varainkeruutilille, josta ne jaetaan tukina muusikoille ja musiikintekijöille.  

Huutokaupan kohteina on suomalaisten eturivin artistien lahjoittamia upeita esineitä, joilla kaikilla on merkityksellinen tarina lahjoittajalleen.

Tutustu alla oleviin huutokauppaesineisiin ja esineiden tarinoihin. Kun klikkaat ko. esineen kuvaa tai linkkiä, pääset Huutokauppakeskus Turengin huutokauppaan tekemään tarjouksia 10.-28.8.2020 välisenä aikana.

Huutokaupan esineet ovat nähtävissä Musiikkimuseo Famessa, 31.7.-28.8.2020 välisenä aikana osoitteessa Fredikanterassi 5 A, Helsinki, Kauppa- ja elämyskeskus Triplassa. Sisäänkäynti myös Pasilan sillalta Ravintola Famen terassin kautta. Tervetuloa mukaan! 

Tue suomalaista musiikkia lahjoittamalla Musiikin edistämissäätiön varainkeruutilille. Kertyneet varat jaetaan tukina muusikoille ja musiikintekijöille.

Lahjoita

Rane Raitsikan kitara

Rane Raitsikan akustinen kitara on kauniisti kulunut puinen pala suomalaista musiikkihistoriaa. Rane sai kitaran vuonna 2010 palatessaan USA:sta Suomeen, kun muusikkoystävä Tumppi Varonen lahjoitti sen hänelle. Muuttokuorma USA:sta Suomeen koostui vain jääkiekkokassillisesta vaatteita, joten kitara tuli tarpeeseen. Ennen Ranelle päätymistään kitara oli vuosia palvellut Tumppia Pelle Miljoonan akkaribiisejä soitellessa. Rane on säveltänyt kitaralla lukuisia Atomirotan alkuaikojen biisejä, mutta nyt hän kokee että kitaran on aika jatkaa matkaa eteenpäin hyvän tarkoituksen puolesta.

Huutokauppaan

Benjamin Peltosen hattu

Tämä ei ole mikä tahansa hattu, vaan Brixton-hattu joka oli Benjamin Peltosen tavaramerkki hänen uransa alkutaipaleella. Hattu tuli faneille tutuksi muun muassa Ylen supersuositusta Alaston päiväkirja -TV-sarjasta jossa Benjamin seikkaili Los Angelesissa. Artistiuran lisäksi sosiaalisessa mediassa supersuosittu Benjamin on tunnettu tyylistään, ja tämä hattu oli tärkeä osa Benjamin Peltosen varhaista lookia. Hattu oli päässä myös kun Benjamin tiedotti saavuttaneensa ensimmäisen kultalevyn suomenkielisellä biisillä.

Huutokauppaan

Esa Holopaisen Skyforger-takki

30-vuotias Amorphis on yksi menestyneimmistä suomalaisista metalliyhtyeistä maailmalla. Bändi kiertää maailmaa ahkerasti jokaisen albumin julkaisun jälkeen. Nyt huutokaupattava takki on Volcom-merkkinen, ja varta vasten yhtyeelle teetetty vuoden 2009 Skyforger-albumin kiertuetta varten. Rotsi on nähnyt Amorphis-kitaristi Esa Holopaisen matkassa lukuisia eri mantereita, kymmeniä keikkapaikkoja ja kaupunkeja.

Huutokauppaan

Jouni Hynysen parta

Metallisesta suomirockistaan tunnetun Kotiteollisuus-yhtyeen ydintä ilmentämään ei kelpaisi kitara, mikrofoni tai rumpusetti. Parhaiten tätä yhtyettä ilmentää laulaja Jouni Hynysen parta, joka ei kuitenkaan enää ole kiinni Hynysessä, vaan se on laitettu kehyksiin. Omintakeisissa ja omatekoisissa kehyksissä oleva Hynysen parta on paitsi kauneinta mitä suomeksi voi kirjoittaa, myös symboliikassaan mittaamattoman arvokas esine tähän hyväntekeväisyyshuutokauppaan. Karvainen kasa suomalaisen raskaan rockin historiaa. Parta

Huutokauppaan

Kahvihetki Wirtasten kanssa

Jannika B ja Toni Wirtanen ovat koko Suomen tuntema lahtelaispariskunta, joka tunnetaan muun muassa keikkalavoilta ja televisiosta. Varsinkin Apulanta-kahviakin kauppaava Toni tunnetaan kahvin ystävänä, ja niinpä Wirtaset tarjoavat hyväntekeväisyyshuutokauppaan kahdelle ihmiselle tunnin kahvihetken Wirtasten kanssa Lahden Malskilla sijaitsevassa Kahiwa-kahvilassa, joka on yksi Wirtasten lempikahviloista Lahdessa.

Huutokauppaan

LEOn kotibilekeikka

Jos Leo Stillman ei olisi muusikko LEO, olisi hän varmasti jonkinlainen esiintyjä, sillä karismaattinen artisti rakastaa yleisöjä. Vuoden Emma-tulokkaanakin pari vuotta sitten palkittu Leo on luvannut Anna sen soida -hyväntekeväisyyshuutokauppaan palkinnoksi intiimin n. 15 hengen keikan, vaikkapa kotibileiden huipennokseksi. Ohittamaton tilaisuus! (Aikataulusyistä esiintyminen max. 100km etäisyydellä Helsingistä).

Huutokauppaan

Pete Parkkonen -setti

Parhaillaan Voimaa ja valoa -hitillään radiolistoilla jyräävältä Pete Parkkoselta saatiin huutokauppaan setti, jonka avulla kuka tahansa meistä voi – jos ei muuttua niin ainakin päästä lähemmäksi peteparkkosuuden ydintä. Tarjolla on nimittäin Peten keikoilla käyttämä havaijipaita, niin ikään monissa seikkailuissa mukana olleet Ray Ban -aurinkolasit sekä päälläistuttava cajun-rumpu Peten soitinkokoelmasta.

Huutokauppaan

Samuli Sirviön & Ellinooran kitara

Tätä kitaraa kuullaan muun muassa Ellinooran Vaaleanpunainen vallankumous -levyn Viha, kipu ja rakkaus -biisillä. Kitara on myös kiertänyt Suomea ja soinut Ellinooran saleja ja festivaaleja ympäri Suomen täyttäneellä Vaaleanpunainen vallankumous -kiertueella. Ellinoora ja Samuli Sirviö säveltävät pääsääntöisesti kaikki Ellinooran kappaleet yhdessä, ja Sirviö on myös tuottanut molemmat Ellinooran levyt. Kyseinen kitara on siis tärkeä osa Ellinooran aseman suomalaisten pop-artistien tähtikaartissa lunastanutta Vaaleanpunaista vallankumousta.

Huutokauppaan

Michael Monroen punainen liivi ja huuliharppu

Rock-legenda Michael Monroe tunnetaan jo Hanoi Rocksin päivistä lähtien kansainvälisenä tyyli-ikonina, jonka look ei jätä epäselvyyttä siitä millä alalla hän toimii. Anna sen soida -huutokauppaan maestro Monroe halusi lahjoittaa yhden hänen 2000-luvun tyylinsä kulmakivistä: Tokion Harajukusta ostetun punaisen liivin, joka päällä Monroe on vetänyt lukemattomia keikkoja ympäri maailmaa. Michael Monroe -setti ei olisi täydellinen ilman huuliharppua, ja liivin lisäksi huutokaupassa on tarjolla yksi Michaelin käyttämistä huuliharpuista.

Huutokauppaan

Anssi Kelan Converset

Kaikille Anssi Kelan keikkoja nähneille lienee selvää minkäväriset tossut Anssi on tähän huutokauppaan lahjoittanut. Niille onnettomille jotka Anssia eivät ole keikalla nähneet kerrottakoot, että tossut ovat mustat, kuten miehen koko asu muutenkin. Nämä Converset ovat todistaneet suomalaisia keikkapaikkoja Hangosta Ouluun, ovatpa ne joskus saattaneet nousta lavamonitorinkin päälle jonkun Kela-klassikon huippukohdassa.

Huutokauppaan

Chisun Hellas-piano

Chisun ura alkoi vuoden 2008 Alkovi-albumilla ja sitä edeltäneellä Mun koti ei oo täällä -singlellä, joka nosti hänet kertaheitolla suomalaisen pop-musiikin tähtikaartiin. Itse kaikki biisinsä säveltävä Chisu suosii työssään sävellysvälineenä pianoa. Huutokaupattava Hellas-piano ei olekaan mikä tahansa piano, vaan Chisu on saanut tämän pianon 11-vuotiaana joululahjaksi ja säveltänyt sillä kaikki biisinsä Polaris-levyyn asti. Artisti myös vihjaa, että monet nimekkäät vieraat ovat soitelleet pianoa Chisun kotona ja työhuoneella.

Huutokauppaan

Haloo Helsingin arvometallilevyt

Haloo Helsinki! -yhtye ja Inkfish Studiot halusivat lahjoittaa Anna sen soida – kampanjan huutokauppaan kolmen eri levynsä jalometallitaulua. Kaikki taulut ovat alkuperäisesti luovutettu Inkfish-studioille, jossa kyseiset albumit on äänitetty ja miksattu. 
 
Haloo Helsinki! – III 
Kulta-albumi yli 10.000 kpl myynnistä
 
Haloo Helsinki! – Maailma on tehty meitä varten 
Platina-albumi yli 20.000 kpl myynnistä
 
Haloo Helsinki! – Kiitos ei ole kirosana 
Tuplaplatina-albumi yli 40.000 kpl myynnistä
 
 
Kaikki yllä olevat albumit ovat historian saatossa myyneet kuitenkin enemmän kuin mitä nämä jalometallitaulut kertovat. Tauluissa olevat laatat kertovat kyseisen ajankohdan mukaiset myyntimäärät ja huomionosoitukset.
Vuoden 2019 loppuun mennessä kyseiset levyt ovat myyneet: III-albumi on myynyt platinaa yli 20.000 kpl, Maailma on tehty meitä varten on myynyt triplaplatinaa yli 60.000 kpl, Kiitos ei ole kirosana on myynyt triplaplatinaa yli 60.000 kpl.

Huutokauppaan

Juha Tapion esiintymistakki

Ennen keikkataukoaan pariin kertaan Hartwall Arenan täyttänyt Juha Tapio tarjosi huutokaupattavaksi uniikin esiintymistakkinsa, jonka on Juhalle suunnitellut arvostettu muotisuunnittelija Jukka Rintala. Artisti on nähty tässä takissa muun muassa Linnan juhlien jatkoilla, Emma Gaalan punaisella matolla ja Urheilugaalassa sekä tietysti lukuisilla keikoilla. Tämän uniikimmaksi ei huutokauppatavara enää mene!

Huutokauppaan

Mira Luodin maalaukset

Ensisijaisesti muusikkona, mutta myös näyttelijänä tunnettu Mira Luoti on näyttävä taiteilija, joka on PMMP-ajoista lähtien toiminut inspiraationa ja innostuksen kohteena faneille. Anna sen soida -hyväntekeväisyyshuutokaupassa meillä on tarjolla kaksi konkreettista todistetta Miran tarjoamasta inspiraatiosta: Kaksi fanin maalaamaa taulua, jotka molemmat esittävät Miraa. Taulut ovat Miran kokoelmasta.

Huutokauppaan

Robinin erivärikengät

Mistä teinitähtenä aloittaneen Robinin ura muistetaan? No, varmaankin valtavasta fanihysteriasta, lukuisista hiteistä ja isoista keikoista, mutta myös Robinin lookin määrittäneistä erivärisistä kengistä. Anna sen soida -huutokaupassa on tarjolla yksi näistä erivärikenkäpareista. Huutokaupattava pari on melko tuore, Robin nimittäin käytti kenkiä kesäkuussa julkaistulla Benefits-musiikkivideolla, jota tätä kirjoitettaessa oli katsottu YouTubessa yli miljoona kertaa.

Huutokauppaan

Elastisen erikoiskeikka kahdelle

Suomiräpin pioneeri ja vuoden soitetuimman radiobiisin julkaissut Elastinen tarjoaa Anna sen soida -huutokauppaan intiimin akustisen keikan kahdelle hengelle. Kahden hengen yleisölle kohdennettu keikka sopii erinomaisesti esimerkiksi kosimistarkoituksiin, hääpäivälahjaksi tai muistuttamaan muuten tärkeästä ihmisestä. Jos sinulla siis on joku, jolla on supervoimii tai jonka käsiin luottaisit sun elämän epäröimättä hetkeekään, niin tämän keikan huutamalla yhteisestä hetkestänne tulee taatusti unohtumaton. (Aikataulusyistä johtuen keikka vain Uudenmaan alueella).

Huutokauppaan

Palefacen Lamina-skeittidekki

Skeittilautojen vatsapuolella on totuttu näkemään näyttäviä kuvituksia. Suomalainen Lamina-skeittimerkki päätti muutama vuosi sitten juhlistaa kotimaisen rap-musiikin pioneeri Palefacea omalla nimikkodekillään. Dekin eli laudan graafisesta ilmeestä vastaa palkittu taiteilija Jani Leinonen. Huutokaupassa myynnissä oleva dekki on peräisin Palefacen eli Karri Miettisen omasta kokoelmasta, ja siitä löytyy myös hänen nimikirjoituksensa.

Huutokauppaan

Osta Musiikkimuseo Famen pääsyliput tästä