Suomen musiikin kunniagalleria

Musiikkimuseo Famen sydän on Suomen musiikin kunniagalleria, joka karttuu vuosittain joukolla merkittäviä muusikoita, säveltäjiä ja musiikintekijöitä. Suomen musiikin kunniagalleria on kansainvälisesti ainutlaatuinen ylirajaisuudessaan; mukaan pääsevät kaikkien musiikinlajien huiput kapellimestareista räppäreihin, hevibändeistä kansanmusiikkiyhtyeisiin ja sinfonikoista iskelmänikkareihin. Jäsenet valitsee laaja komitea, jossa ovat edustettuina Suomen keskeisimmät musiikkialan organisaatiot.

Uudet jäsenet esitellään vuosittain uusiutuvassa päänäyttelyssä, joka tarjoaa heihin liittyviä tarinoita, musiikkinäytteitä, haastattelukatkelmia sekä museokävijöiden jakamia muistoja. Esillä on myös nähtävää ja koettavaa kunkin uran varrelta, kuten ainutlaatuisia esineitä vaatteista soittimiin tai osallistavia elämyksiä. Kunniagalleria 2023 -näyttely on nähtävillä museossa 3.3.2024 saakka.

Suomen musiikin kunniagallerian jäsenyys on ikuinen, ja kaikki valitut ovat esillä Musiikkimuseossa digitaalisessa muodossa.