Magnus Lindberg valittu Suomen musiikin kunniagalleriaan 2024

Toinen nimi julki tulevan vuoden uusista kunniagalleriajäsenistä

Suomen musiikin kunniagalleria karttuu jälleen vuonna 2024 uusilla jäsenillä. Meillä on ilo ja kunnia julkistaa Magnus Lindbergin olevan yksi uusista jäsenistä. Lindberg vastaanotti kunnian tänään keskiviikkona 28.2.2024 ensiesityskonsertissaan Musiikkitalossa.

Lindberg on sukupolvensa arvostetuimpia ja menestyneimpiä säveltäjiä. Hänet tunnetaan ennen muuta laajoista orkesterisävellyksistään, mutta tuotantoon lukeutuu myös kamarimusiikkia.

Lindbergin musiikkia ovat esittäneet ja levyttäneet lukuisat merkittävät orkesterit ympäri maailmaa, ja hän on säveltänyt tilausteoksia esimerkiksi New Yorkin ja Berliinin filharmonikoille.

Jäsenvalintojen takana Suomen musiikkiorganisaatioista koostuva valintakomitea

Valinnat Suomen musiikin kunniagallerian jäsenistä tekee valintakomitea, jossa edustettuina ovat Suomen eri musiikkialan organisaatiot, kuten Teosto, Muusikkojen liitto, Sibelius-Akatemia ja Gramex.

Suomen musiikin kunniagalleriaan valitut jäsenet edustavat oman alansa huippuja laajasti eri musiikin lajeista. Mukaan mahtuu niin iskelmätähtiä, taidemusiikin säveltäjiä, metallibändejä kuin sanoittajamestareita. Voit tutustua jo valittuihin jäseniin tarkemmin osoitteessa musiikkimuseofame.fi/kunniagalleria.

Kunniagalleriaan valitut esillä Musiikkimuseo Famen päänäyttelyssä

Musiikkimuseo Fame esittelee vuosittain uudistuvassa päänäyttelyssään aina Suomen musiikin kunniagalleriaan uusimpina valitut musiikin legendat. Magnus Lindberg nähdään Fameen 15.3.2024 avautuvassa näyttelyssä yhdessä muiden pian julkistettavien nimien kanssa. Toistaiseksi uusista jäsenistä on julkistettu myös perinteikäs kuoro Ylioppilaskunnan Laulajat. Voit tutustua 3.3.2024 saakka viime vuonna kunniagalleriaan lisättyihin jäseniin.

Musiikkimuseo Fame onnittelee Magnus Lindbergiä valinnasta Suomen musiikin kunniagalleriaan!

Magnus Lindbergin kuva: Saara Vuorjoki / Music Finland