Metal Export -hevinäyttely on avattu - tervetuloa!

Lisätietoja

Ohjelma ja tapahtumat

Live -musiikkia Ravintola Famessa. Tervetuloa!

Pe 18.9.2020 klo 18-20 Jimi Hendrix -ilta

Perjantaina 18.9.2020 tulee kuluneeksi tasan 50 vuotta legendaarisen rock-kitaristi Jimi Hendrixin kuolemasta. Helsinkiläinen tribuuttibändi Room Full Of Hendrix (Juho ”Kitara” Pitkänen – laulu & kitara, Hannu Sormunen – basso, Jarkko Rantanen – rummut) juhlistaa Hendrixin kuolematonta musiikkia soittamalla keikan Musiikkimuseo Famessa.

Yhtye esittää Jimin kappaleita autenttisella otteella. Bändin solisti, kitaristi Juho “Kihara” Pitkänen on tunnettu Hendrix -coveroija, joka on nähty Jimin roolissa Aleksanterin Teatten suositussa “Club 27” -musikaalissa sekä yhtenä esiintyjistä “Jimi Hendrix 50-vuotta Suomen vierailusta” -kiertueella.

Pe 2.10.2020 klo 18-20 Rock-ilta

Juho Pitkänen Band esiintyy Musiikkimuseon Famen Rock Night -illassa.
Pitkänen on helsinkiläinen kitaristi-laulaja, joka tunnetaan mm. Remu & Hurriganesin ja Leningrad Cowboysin riveistä. Hän tekee omaa musiikkia artistinimellä Kihara.
Famen keikalla bändissä soittavat Juhon lisäksi Hannu Sormunen (basso) ja Kari Välimäki (rummut). Ryhmä soittaa tällä hetkellä muun muassa Remu Aaltosen taustabändinä.
Famen Rock Nightin settilista koostuu juurimusiikin helmistä, kuten Stevie Ray Vaughanin, Creamin, Jimi Hendrixin ja Dire Straitsin kappaleista.
Yhtye esittää Jimin kappaleita autenttisella otteella. Bändin solisti, kitaristi Juho “Kihara” Pitkänen on tunnettu Hendrix -coveroija, joka on nähty Jimin roolissa Aleksanterin Teatten suositussa “Club 27” -musikaalissa sekä yhtenä esiintyjistä “Jimi Hendrix 50-vuotta Suomen vierailusta” -kiertueella.

Konkarikeskiviikot

Viikoittain toistuvien päiväluentojen aikana sukelletaan Suomi-viihteen legendojen ja moniosaajien kanssa kotimaisen musiikin ja musiikkiviihteen tähtihetkiin. Joka keskiviikko klo 11 konkarit puhuvat vuoroviikoin itselleen läheisestä teemasta, joiden aiheet vaihtelevat Reino Helismaasta Hurriganesiin, Euroviisuista Irwin Goodmaniin ja sotavuosien viihdyttäjähahmoista suomalaisiin naissäveltäjiin ja sovittajiin. Lisäksi tarjolla on laaja kattaus kotimaisen radio- ja televisioviihteen historiaa tyylilajin pioneerien omasta suusta kuultuna.

Turvavälien säilyttämiseksi paikkojen määrää on rajoitettu, joten kävijöitä suositellaan saapumaan ajoissa paikalle. Tapahtumassa on käytettävä kasvomaskia, ja tarvittaessa museo tarjoaa sellaisen osallistujille. Jos nälkä yllättää, Ravintola Famessa on tarjolla herkullinen lounas klo 11-14. Konkarikeskiviikon osallistujille veloituksetta pikkumakea lounaan yhteydessä. Konkarikeskiviikko sisältyy museolipun hintaan, ja meillä käy myös museokortti!

2.9.-30.9. klo 11 Syyskuun Konkarikeskiviikot

2.9. Seppo Hovi
Reino Helismaa – Jälleenrakennuksen runoilija

9.9. Päiviö Pyysalo
Viihdekonkarit Lasse Pöystistä Vesa-Matti Loiriin – Haastattelujen satoa

16.9. Heikki Seppälä
Lys Assiasta Lordiin – Faktoja ja muistikuvia Eurovision laulukilpailujen puolen vuosisadan mittaiselta taipaleelta

23.9. Tauno Äijälä
Alpolan talli – 1960–1970-lukujen radioviihdettä

30.9. Aarno Cronvall
Klassinen musiikki televisiossa vuosien varrella – Muistoja ja ajankuvaa Pasilan studiosta konserttisaleihin ja oopperaan

7.10.-28.10. klo 11 Lokakuun Konkarikeskiviikot

7.10. Markku Veijalainen

14.10. Maarit Niiniluoto
Ruusuja hopeamaljassa – Suomalaisia naissanoittajia ja säveltäjiä 1930-luvulta 60-luvulle

21.10. Aarno Cronvall
Klassinen musiikki televisiossa vuosien varrella – Elämyksiä Paavo Berglundista, Okko Kamusta ja Leif Segerstamista aina Martti Talvelaan ja Karita Mattilaan

28.10. Seppo Hovi
Laulu Suomen soi – Yhteinen musiikkimuistimme

4.11.-25.11. klo 11 Marraskuun Konkarikeskiviikot

4.11. Päiviö Pyysalo
Lauantaitanssii tähtien kanssa – Television tanssiohjelmat 1970–2010

11.11. Markku Veijalainen
Hurriganes – Suosikin hovitoimittajan muisteluita

18.11. Tauno Äijälä
Sobruslinnat – Eestin Television yhteisprojekteja Mainos-TV:n kanssa 1960–70-luvuilla

25.11. Seppo Hovi
Tenavatähdestä Bumtsibumiin

2.12.-16.12. klo 11 Joulukuun Konkarikeskiviikot

2.12. Tauno Äijälä
Televisio maakunnallisten musiikkitapahtumien katalysaattorina

9.12. Maarit Niiniluoto
Niin se on poijjaat! – Sotavuosien viihdyttäjähahmot Lapatossusta Elviira Suulasvuohon 1939-1944

16.12. Heikki Seppälä
“True Fantasy”, vihdoin! – Eurovision laulukilpailujen voitto toi kisat haasteineen Helsinkiin. Mitä se tarkoitti, ja miten siitä selviydyttiin?

Osta Musiikkimuseo Famen pääsyliput tästä