Metal Export -hevinäyttely on avattu - tervetuloa!

Lisätietoja

Ohjelma ja tapahtumat

Tapahtumia Famessa. Tervetuloa!

Fame Genelec Livet kauppakeskus Triplassa marraskuussa 2020

Musiikkimuseo Fame tuo yhdessä Mall of Triplan ja Genelecin kanssa livemusiikin Triplan kulttuuriaukiolle! Keskiviikkoiltaisin klo 18 lavalle nousee vuorotellen eri musiikkityylejä edustavia artisteja.

Huomioimme konserttiyleisön turvallisuuden. Alue on rajattu ja sinne pääsee vain rajoitettu määrä ihmisiä. Alueella on istumapaikat ja paikkamäärä on ohjeistusten mukaisesti rajattu puoleen. Olemme huolehtineet istumapaikkojen turvallisesta sijoittelusta, jotta riittävät turvavälit pystytään huomioimaan. Istumapaikat desinfioidaan ennen tilaisuuden alkua. Tilaisuudessa on käytettävä maskia ja käsidesiä on saatavilla alueelle saavuttaessa. Katsojat saatetaan istumapaikoille ja huomioithan, että alueelta poistuminen saattaa kestää tavallista pidempään, sillä poistuminen tapahtuu rivi kerrallaan. Välitetään toisistamme, huolehditaan turvaväleistä ja saavuthan paikalle vain täysin terveenä!

Liput 15€ / ilta. Myynnissä myös lippupaketti (sisältää konserttilipun ja pääsylipun Musiikkimuseo Fameen) hintaan 30€. Liput myynnissä verkkosivuillamme ja Musiikkimuseon asiakaspalvelussa. Lippuja myy myös lippu.fi. Vallitsevan COVID-19 –tilanteen vuoksi tapahtumajärjestäjä pidättää oikeuden peruttaa tai siirtää tapahtuma päivää ennen tapahtuma-ajankohtaa. Sairastapauksessa ostaja voi vaihtaa tai palauttaa lipun.

4.11.2020 klo 18 Eino Grön & Lasse Hirvi

Uransa 50-luvun lopulla aloittanut Eino Grön on yksi tunnetuimmista kotimaisista iskelmäartisteista, joka on saavuttanut suursuosiota myös tangotulkinnoillaan. Vuosien varrella Grön on levyttänyt hittejä, kuten Sä kuulut päivään jokaiseen, Ilta Saimaalla, Illan viimeinen tango sekä Tango d’amore. Iskelmä Finlandia –palkittua Gröniä säestää musiikin kuin musiikin taitava pianisti Lasse Hirvi. Luvassa on tunnelmallinen ilta ikivihreiden koti- ja ulkomaisten sävelmien parissa.

Liput

11.11.2020 klo 18 Happoradio akustisesti

Suomirockin kärkinimiin kuuluva Happoradio tunnelmoi Triplassa akustisella keikallaan. Vuonna 2001 perustetun yhtyeen uralle on mahtunut lukuisia kulta- ja platinalevyjä sekä listaykkösiä. Sen tunnetuimpia hittejä ovat muun muassa Tavikset, Puhu äänellä jonka kuulen, Che Guevara, Pelastaja, Älä puhu huomisesta, Valopallo ja Tehdään jotain kaunista. Laulaja Aki Tykki hurmasi katsojat Nelosen suositussa Vain Elämää -ohjelmassa keväällä 2018. Happoradion edellinen albumi Kauniin kääntöpiiri ilmestyi 2017.

Kuva: Marek Sabogal

Liput

18.11.2020 klo 18 Kari Tapio 75 vuotta -juhlakonsertti

Kari Tapion juhlakonsertissa muistellaan legendaarista laulajaa. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 75 vuotta suomalaisten sydämiin itsensä laulaneen Kari Tapion syntymästä. Juhlakonsertissa Jani Jalkanen, Joona Jalkanen sekä Dimitri Keiski & Hänen Juhlaorkesterinsa soittavat Kari Tapion rakastetuimpia kappaleita. Kunniavieraana konsertissa nähdään kirjailija Antti Heikkinen, jonka kirjoittama Kari Tapio -elämäkerta julkaistiin tämän vuoden syyskuussa.

Liput

Konkarikeskiviikot

Viikoittain toistuvien päiväluentojen aikana sukelletaan Suomi-viihteen legendojen ja moniosaajien kanssa kotimaisen musiikin ja musiikkiviihteen tähtihetkiin. Joka keskiviikko klo 11 konkarit puhuvat vuoroviikoin itselleen läheisestä teemasta, joiden aiheet vaihtelevat Reino Helismaasta Hurriganesiin, Euroviisuista Irwin Goodmaniin ja sotavuosien viihdyttäjähahmoista suomalaisiin naissäveltäjiin ja sovittajiin. Lisäksi tarjolla on laaja kattaus kotimaisen radio- ja televisioviihteen historiaa tyylilajin pioneerien omasta suusta kuultuna.

Turvavälien säilyttämiseksi paikkojen määrää on rajoitettu, joten kävijöitä suositellaan saapumaan ajoissa paikalle. Tapahtumassa on käytettävä kasvomaskia, ja tarvittaessa museo tarjoaa sellaisen osallistujille. Nälän yllättäessä Ravintola Famessa on tarjolla herkullinen lounas klo 11-14. Konkarikeskiviikon osallistujille veloituksetta pikkumakea lounaan yhteydessä. Konkarikeskiviikko sisältyy museolipun hintaan, ja meillä käy myös museokortti!

7.10.-28.10. klo 11 Lokakuun Konkarikeskiviikot

7.10. Markku Veijalainen
Hurriganes – Suosikin hovitoimittajan muisteluita

14.10. Maarit Niiniluoto
Ruusuja hopeamaljassa – Suomalaisia naissanoittajia ja säveltäjiä 1930-luvulta 60-luvulle

21.10. Aarno Cronvall
Klassinen musiikki televisiossa vuosien varrella – Elämyksiä Paavo Berglundista, Okko Kamusta ja Leif Segerstamista aina Martti Talvelaan ja Karita Mattilaan

28.10. Seppo Hovi
Reino Helismaa – Jälleenrakennuksen runoilija

4.11.-25.11. klo 11 Marraskuun Konkarikeskiviikot

4.11. Päiviö Pyysalo
Lauantaitanssii tähtien kanssa – Television tanssiohjelmat 1970–2010

11.11. Markku Veijalainen
Aihe tarkentuu myöhemmin

18.11. Tauno Äijälä
Sobruslinnat – Eestin Television yhteisprojekteja Mainos-TV:n kanssa 1960–70-luvuilla

25.11. Seppo Hovi
Tenavatähdestä Bumtsibumiin

2.12.-16.12. klo 11 Joulukuun Konkarikeskiviikot

2.12. Tauno Äijälä
Televisio maakunnallisten musiikkitapahtumien katalysaattorina

9.12. Maarit Niiniluoto
Niin se on poijjaat! – Sotavuosien viihdyttäjähahmot Lapatossusta Elviira Suulasvuohon 1939-1944

16.12. Heikki Seppälä
“True Fantasy”, vihdoin! – Eurovision laulukilpailujen voitto toi kisat haasteineen Helsinkiin. Mitä se tarkoitti, ja miten siitä selviydyttiin?

Osta Musiikkimuseo Famen pääsyliput tästä