Ohjelma ja Tapahtumat

Siirretty: Livemusiikkia elokuussa Musiikkimuseo Famessa

Jäljellä olevat elokuun 2021 kesälivet siirretään toiseen ajankohtaan muuttuneen koronavirustilanteen ja kiristyneiden viranomaismääräysten vuoksi. Tiedotamme tarkemmista ajankohdista myöhemmin viestintäkanavissamme.

Musiikkimuseo Fame ja Ravintola Fame tarjoavat elokuussa livemusaa aurinkoterassilla keskiviikkoisin klo 16–18. Musiikkielämyksiä luovat Jori Otsa & Mah’Orkka, Kristina Raiko sekä Gugi Kokljuschkin & Olli Ahvenlahti duo. Keikat ovat maksuttomia ja niihin on vapaa pääsy, suosittelemme kuitenkin saapumaan ajoissa, sillä paikkoja on rajoitetusti. Keikalle osallistuminen edellyttää istumista osoitetulla paikalla. Lisäksi Ravintola Fame ottaa pöytävarauksia ruokaileville asiakkaille.

Tervetuloa nauttimaan livemusiikista, kesästä ja aurinkoisesta terassista! Sateen sattuessa tapahtuma siirtyy ravintolan sisätiloihin. Seuraamme tarkasti viranomaisten ohjeita koronavirustilanteeseen liittyen sekä huolehdimme voimassa olevista hygieniasuosituksista ja henkilörajoituksista.

11.8. Jori Otsa & Mah’Orkka – Tämä kokoonpano syntyi rakkaudesta virolaisen laulajalegenda Georg Otsin esittämiin lauluihin. Venäläisin perinnesoittimin tulkitut Georg Otsin unohtumattomat laulut heräävät uudelleen eloon vielä yli 100 vuotta lauluntekijän syntymän jälkeen. Tapahtuma järjestetään sisällä Ravintola Famen puolella.

18.8. Kristina Raiko (SIIRRETÄÄN) – Turkulainen muusikko tekee sekä trubaduurikeikkaa että kirjoittaa omaa musiikkia. Puoliksi meksikolainen, kevyen pop-musiikin maailmaan uppoutunut artisti on keikkaillut nuoresta iästään huolimatta jo pitkään ja hänen tärkeimpiä päämääriään keikoilla on saada yleisö viihtymään. Yli kahden miljoonan Spotify-soittokerran jälkeen Kristina haluaa tuoda musiikkinsa kuultavaksi myös livenä. Hänen keikkarepertuaariinsa kuuluu niin covereita pop-musiikista ja espanjankielisistä kappaleista kuin omiakin kappaleita tuon tuosta. Tule viihtymään leppoisassa kesäillassa hyvän musiikin tahtiin! 

25.8. Gugi Kokljuschkin & Olli Ahvenlahti duo (SIIRRETÄÄN) – Suomalaisen musiikkielämän vaikuttaja Vasilij ”Gugi” Kokljuschkinista ja jazz-pianisti Olli Ahvenlahdesta koostuva duo tuo kaksi legendaarista esiintyjää yhteen. 60-luvulla Topmost-yhtyeessä uransa aloittanut Kokljuschkin sekä muun muassa Vesa-Matti Loirin kanssa soittanut Ahvenlahti viihdyttävät kesäillassa tunnelmallisilla ikivihreillä sävelillä, kappaleilla Gugin levyiltä sekä tarinoilla menneiltä ajoilta ja biisien taustoista.

Konkarikeskiviikot

HUOM! Konkarikeskiviikot siirretään vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi myöhempään ajankohtaan.

Viikoittain toistuvien päiväluentojen aikana sukelletaan Suomi-viihteen legendojen ja moniosaajien kanssa kotimaisen musiikin ja musiikkiviihteen tähtihetkiin. Joka keskiviikko klo 11 konkarit puhuvat vuoroviikoin itselleen läheisestä teemasta, joiden aiheet vaihtelevat Reino Helismaasta Hurriganesiin, Euroviisuista Irwin Goodmaniin ja sotavuosien viihdyttäjähahmoista suomalaisiin naissäveltäjiin ja sovittajiin. Lisäksi tarjolla on laaja kattaus kotimaisen radio- ja televisioviihteen historiaa tyylilajin pioneerien omasta suusta kuultuna.

Turvavälien säilyttämiseksi paikkojen määrää on rajoitettu, joten kävijöitä suositellaan saapumaan ajoissa paikalle. Tapahtumassa on käytettävä kasvomaskia, ja tarvittaessa museo tarjoaa sellaisen osallistujille. Konkarikeskiviikko sisältyy museolipun hintaan, ja meillä käy myös museokortti!