artisti kuva

La 30.9.

Museon kulisseissa -juhlapäivä

Musiikkimuseo Famen kulisseissa la 30.9. klo 14

Museoliiton perustamispäivänä 30.9.2023 vietetään ainutlaatuista Museon kulisseissa -juhlapäivää, joka juhlistaa ja tuo esille museoiden kulisseissa tapahtuvaa työtä ympäri Suomen.

Suomen musiikin kunniagalleria -päänäyttely on Musiikkimuseo Famen sydän, mutta miten jäsenvalinnat tehdään? Mitä tahoja on jäsenvalintojen takana? Millä tavoin mukaan valitut artistit, säveltäjät, musiikintekijät, yhtyeet ja esiintyjät ovat mukana näyttelyn suunnitteluprosessissa? Mitä kaikkea – yllättävääkin – museoammattilaisemme pääsevät tekemään ennen näyttelyn valmistumista? Ja ennen kaikkea: Millaista on työskennellä Suomen valovoimaisten musiikintekijöiden kanssa? Näihin kysymyksiin saat vastauksen Musiikkimuseo Famen kulisseissa -tapahtumassa.

Lauantaina 30.9. klo 14 vanhempi tutkijamme Jukka Tiilikainen sekä museoamanuenssimme Taru Mäkelä kertovat työstään Musiikkimuseo Famen näyttelyiden parissa ja kiinnostavista artistiyhteistöistä, jotka ovat merkityksellisiä museomme toiminnalle. Noin 30-minuuttisen keskustelun aikana kurkistamme tämänhetkisen Suomen musiikin kunniagalleria 2023 -näyttelyn taustoihin.

Tapahtuma järjestetään Suomen musiikin kunniagalleria -näyttelytilassa ja se sisältyy museolipun hintaan (myös Museokortilla). Ei ennakkovarauksia, mukaan mahtuu noin 30 kuulijaa. Tervetuloa!