artisti kuva

To 12.10.

Taiteilijatapaaminen: Ville Malja

Torstai 12.10.2023 klo 18

Tapaa Laulavat ikonit -valokuvanäyttelyn taiteilija, valokuvaaja-muusikko Ville Malja! Opastuksella Malja kertoo tarinoita kuvaushetkistä kuvissa nähtävien kotimaisen musiikin laulavien ikonien kanssa.

Ville Malja saapuu Musiikkimuseo Fameen taustoittamaan valokuvamuotokuvien syntyprosessia ja jutustelemaan musiikin visuaalisuudesta. Noin 45 minuuttia kestävä taiteilijatapaaminen sisältyy museolipun hintaan (pääsy myös Museokortilla). Mukaan mahtuu noin 30 henkeä, ei ennakkoilmoittautumista. Kaikki näyttelyn teokset ovat myynnissä ja tilaisuuden aikana on mahdollista kysyä lisätietoja kuvien lunastamisesta itselleen.

Malja on viettänyt artistien kanssa hiljaisia hetkiä, matelevia tunteja ja lyhyitä päiviä. Malja on kuunnellut, katsonut ja tutustunut: hän on rakentanut luottamuksen dialogin. On tehty sinunkauppoja, juostu vessassa ja saunottu. Tämä sanaton dialogi toistuu Laulavat ikonit -näyttelyn kuvissa rauhana, läsnäolevuutena ja piilottamattomina säröinä. Julkisuudesta tuntemamme tähdet laskevat Maljan kuvissa hetkeksi maskinsa ja näyttävät kameralle sen, mitä muutoin peittävät ja minkä he ammattinsa puolesta osaavat niin hyvin piilottaa – oman haavoittuvan itsensä.

Lämpimästi tervetuloa!

Ville Maljan kuva: Aapo Huhta