Legendaarinen Hurriganes Musiikkimuseo Famen kunniagalleriaan

Legendaarisen Hurriganes-rockyhtyeen perustaja Remu Aaltonen sekä bändin kitaristit Ile Kallio ja Janne Louhivuori olivat Musiikkimuseo Famen tiedotustilaisuuden kunniavieraat, kun Hurriganesin valinta Suomen musiikin arvostettuun kunniagalleriaan julkistettiin torstaina (19.9.) Kansallismuseossa Helsingissä. Jatkossa gallerian täydennykset esitellään juhlavasti Kulttuurigaalassa, seuraavan kerran marraskuussa 2020.

Vuonna 1971 aloittaneen Hurriganesin vakiokalustoon kuului koko bändin vaiherikkaan voittokulun ajan rumpali-laulaja Henry ”Remu” Aaltosen (s. 1948) rinnalla bassokitaristi Christer ”Cisse” Häkkinen (1950-1989). Alkuperäiseen kolmikkoon lukeutunut Ilkka ”Ile” Kallio (s. 1955) vuorotteli vuosien saatossa ilmestyneillä menestyslevyillä yhtyeen kitaristina Pekka ”Albert” Järvisen (1950-1991) ja Janne Louhivuoren (s. 1954) kanssa.

Remu, Ile Kallio ja Janne Louhivuori ottivat vastaan Kansallismuseon ylijohtajan Elina Anttilan ojentaman kunniataulun.

”Tämä on suuri kunnia Hurriganesin ohella koko Suomen perinteiselle rockille. Tälle antavat varmasti arvoa myös edesmenneet bändikaverimme Cisse ja Albert jossain sfääreissä. Odotan innolla Musiikkimuseo Famen avajaisia, jotta koko Suomen kansa pääsee tutustumaan suomalaiseen musiikkiin ja sen monimuotoiseen historiaan laaja-alaisesti”, Remu sanaili kiitollisena.

Hurriganesin läpimurtoalbumia, vuonna 1974 julkaistua Roadrunneria pidetään suomalaisen rockmusiikin käänteentekevimpänä julkaisuna. Myös valokuvaaja Risto Vuorimiehen (s. 1948) suunnittelemasta Roadrunnerin kannesta on tullut niin ikään suomalaisen levykansitaiteen tunnetuin ja palkituin ikoni.

Albumin hittikappale Get On voitti radioyhtiöiden European Pop Jury -kilpailun ja kappaleen sanoituksella on myös oma poikkeuksellinen paikkansa suomalaisessa musiikkihistoriassa.

Rock-legendat Remu Aaltonen (oik.), Ile kallio ja Janne Louhivuori vastaanottivat kunniakirjan Hurriganesin valinnasta Suomen musiikin kunniagalleriaan. Kuva: Sakari Röyskö / EMG