Suomen hallituksen ja viranomaisten koronarajoitusten sekä säännösten vuoksi Musiikkimuseo Fame on suljettu toistaiseksi.

Asiakaspalvelumme palvelee teitä varauksien, tapahtumien ja mahdollisten kysymyksien tultaessa puhelimitse ja sähköpostitse.

Yhteystiedot

Tietoa museosta

MUSIIKKIMUSEO FAME – UUDEN AJAN MUSEOELÄMYS

Helsingin Pasilan Triplassa sijaitseva Musiikkimuseo Fame tarjoaa uuden ajan teknologialla kuorrutettuja elämyksiä kotimaisesta musiikista; sinfonioista suomiräppiin ja kansanmusiikista heavy rockiin ainutlaatuista virtuaalikaraokea unohtamatta. Musiikkimuseo Fame on auki joka päivä. Katso tarkemmat aukioloaikamme tästä.

Ravintola Fame täydentää makunautinnoilla monimuotoisen musiikkikokemuksen.

Liput ennakkoon tästä linkistä tai Lippu.fi sivulta, sisään myös Museokortilla.

Musiikkimuseo Fame nostaa suomalaisen musiikin arvoa ja arvostusta kunnioittaen kaikkia musiikin tekijöitä – laulajia, soittajia, yhtyeitä, orkestereita, kapellimestareita, sanoittajia ja säveltäjiä sekä kaikkia muita suomalaisen musiikin uranuurtajia.

Suomalaiset teknologiset innovaatiot muokkaavat museokäynnistä uudenlaisen nostalgisen elämyksen, johon liittyy runsaasti interaktiivisia osioita. Museovieras voi halutessaan muun muassa laulaa, tanssia ja fanittaa. Virtuaalisuus vie kävijän musiikin maailmaan Suomen tunnetuimmille esiintymislavoille ja myös yllätyksellisiin ympäristöihin.

Musiikkimuseo Fame on täysin uusi museokonsepti, josta löytyy jatkuvasti uutta sisältöä. Vaihtuvien näyttelyiden sarjassa ensimmäisenä esiteltiin ”Naiset populaarimusiikissa”. Tällä hetkellä perusnäyttelyä täydentää suomalaisen metallimusiikin maailmanmatkoihin pureutuva “Metal Export”, joka on auki 14.3.2021 asti.

Museon varsinainen sielu on vuonna 2018 perustettu Suomen musiikin kunniagalleria (Finnish Music Hall of Fame), jonka ensimmäiset 14 legendaa julkistettiin jo ennen museon avajaisia. Kunniagalleria on vuosittain täydentyvä näyttely, joka esittelee monimuotoisesti kotimaisen musiikin suurimmat sankarit. Näytteillepanossa hyödynnetään myös muiden alojen taiteilijoiden näkemyksiä musiikin legendoista ääni- ja videotallenteita sekä kuvia ja esineistöä unohtamatta.

Useita kertoja vuodessa vaihtuvat näyttelyt ja muiltakin osin uudistuva ja täydentyvä sisältö takaavat sen, että Musiikkimuseo Fame tarjoaa aina uutta myös aiemmin museossa vierailleille suomalaisen musiikin ystäville. Lisäksi museossa järjestetään jatkuvasti monipuolista ohjelmaa; tapahtumia, konsertteja ja muita esiintymisiä, joista uutisoidaan museon verkkosivuilla ja some-kanavissa.

Musiikkimuseo Fame sekä Ravintola Fame yhdistävät monimuotoisesti musiikin ystäviä järjestämällä tapahtumia, konsertteja ja muita esiintymisiä yhteistyössä musiikkialan eri toimijoiden kanssa. Museoravintola tarjoaa myös oivat puitteet aamiaispalavereihin, lounaskokouksiin tai illanistujaisiin yhdistettynä erilaisiin musiikkielämyksiin makunautintojen äärellä.

Kauempaakin osallistuminen on helppoa, kun koko Suomen kattava raideliikenne kulkee miltei museon ali ja lentokenttäjuna tuo vieraat runsaassa 20 minuutissa saman katon alle Pasilan asemalle kauppakeskusta Triplaan. Vieressä sijaitseva Original Sokos Hotel Tripla tarjoaa majoitusmahdollisuuden aivan museon naapurissa.

Museokaupasta löytyy runsaasti museon Fame-tuotteiden lisäksi design-tuotteita, musiikkiaiheisia tuotteita, suomalaisia teknisiä innovaatioita joko itselle, tuliaiseksi tai lahjaksi. Tuotteisiin voi tutustua ja niitä voi tilata myös avattavan museon verkkokaupan kautta.

Suomalaisen musiikin suuret nimet ovat tarvinneet osaavia ja innokkaita taustavoimia noustakseen kansalliseen sekä kansainväliseen menestykseen. Musiikkimuseo Fame juhlistaa suomalaisen musiikin tekijöitä, esittäjiä ja tekoja sekä viitoittaa polkua tuleviin menestyksiin. Suomalainen musiikki, tekijät ja suomalaiset ansaitsevat oman Musiikkimuseonsa.  

Osta Musiikkimuseo Famen pääsyliput tästä