Tietoa museosta

Mikä on Musiikkimuseo Fame?

Musiikkimuseo Fame on täysin uudenlainen innovatiivinen konsepti, joka esittelee suomalaista musiikkia 1890-luvulta tähän päivään asti – kaikki musiikkigenret mukaan lukien. Musiikkimuseo Fame on suunnattu kaikille ikään katsomatta. Jokainen löytää varmasti uudesta musiikkiaiheisesta elämyskeskuksesta itseään kiinnostavia aiheita ja unohtumattomia kokemuksia.

Museo tuo Helsingin kaupunkikulttuuriin ja museoperheeseen täysin uuden sekä uniikin elämysmaailman, johon digitaalisuutta ja virtuaalisuutta hyödyntävä huipputeknologia tuo uusia ennen kokemattomia ulottuvuuksia. Musiikkimuseo Fame nostaa suomalaisen musiikin sen ansaitsemalle jalustalle kunnioittaen suomalaista musiikkia, muusikoita, taiteilijoita, säveltäjiä, yhtyeitä, musiikintekijöitä ja artisteja.

Elämyksellisyys ja virtuaalisuus korostuvat Musiikkimuseo Famessa monella tavalla. Useassa näyttelykohteessa vierailija pääsee virtuaalitiloihin ja tilanteisiin, joita ei ole aiemmin ollut mahdollista kokea. Musiikkimuseossa voi fanittaa, soittaa, laulaa ja tanssia – olla keskellä konserttia tai kokea festarifiiliksiä. Tarjolla on jokaiselle jotakin, mutta ennen kaikkea laadukasta suomalaista musiikkia uudella tavalla tarjoiltuna. Tule myös kokemaan miltä tuntuu virtuaalikaraoke.

Vaihtuvat sisällöt kolme – neljä kertaa vuodessa, teemat ja uudet näyttelyt sekä vuosittain vaihtuvat kunniagallerian jäsenet takaavat sen, että museo uudistuu, elää ajassa ja on jatkuvasti ajankohtainen. Luvassa on musiikkiaiheisia tapahtumia, konsertteja sekä monipuolista ohjelmatarjontaa, jonka vuoksi museossa kannattaa vierailla useamman kertaa vuodessa.  

Musiikkimuseo Fame on myös sosiaalinen kohtauspaikka. Ravintola Famessa on mahdollisuus tavata kollegoita, muusikoita ja musiikkialan vaikuttajia sekä musiikkimaailman suuria tähtiä. Musiikkimuseo Famen yhtenä keskeisenä tavoitteena on luoda siitä artistien ja fanien sekä saman henkisten musiikinystävien kohtauspaikka. Ravintola Famessa voi käydä aamiaisella, lounaalla, illallisella tai kahvilla, nauttien samalla suomalaisen musiikin historiasta ja elämyksellisistä tarinoista. Ravintola Famen aurinkoterassi keväällä, kesällä ja syksyllä on hieno kohtaamispaikka tai levähdyspaikka hyvän aterian kera lentokentälle mennessä. 

Museoshopista löydät tyylikkäät Fame-, musiikkiaiheiset ja designlahjat tuliaisiksi.

Suomalaisen musiikin suuret nimet ovat tarvinneet osaavia ja innokkaita taustavoimia noustakseen kansalliseen sekä kansainväliseen menestykseen. Musiikkimuseo Fame juhlistaa suomalaisen musiikin tekijöitä, esittäjiä ja tekoja sekä viitoittaa polkua tuleviin menestyksiin. Suomalainen musiikki, tekijät ja suomalaiset ansaitsevat oman Musiikkimuseonsa.