Vaihtuvat sisällöt

Musiikkimuseo Famessa on tila myös kolme–neljä kertaa vuodessa vaihtuville sisällöille, jotka voivat olla näyttelyitä, tapahtumia tai vaikkapa teknologisia elämyksiä. Yhteistyössä muiden musiikin alan toimijoiden kanssa toteutettavat vaihtuvat sisällöt esittelevät musiikkia Suomessa laidasta laitaan täydentäen ja syventäen Musiikkimuseon pysyvän näyttelyn antia. Ensimmäisiä aiheita ovat naiset populaarimusiikissa, uudemmat kotimaiset iskelmät, suomalaisen metallimusiikin maailmanvalloitus ja Sibeliuksen luontosuhde. Aikatauluista ja tarkemmasta sisällöstä kerrotaan myöhemmin. 


Kovaa työtä!

Naiset populaarimusiikissa

17.10.2019–2.2.2020

Mielikuva populaarimusiikkia työkseen tekevistä naisista Suomessa on viime aikoina monipuolistunut ja muuttunut. Nainen on nykyään kaikkea muuta kuin ”vain” laulaja. Nämä sinnikkäät musiikin moniottelijat myös säveltävät, sanoittavat, soittavat lukuisia instrumentteja, tuottavat äänitteitä, toimivat bändien johtajina ja hallitsevat omaa julkisuuttaan ja uraansa.

”Mulla on ollut useita bändejä, joissa mä oon ollut liideri ja biisintekijä ja semmonen johtohahmo.”
-Litku Klemetti

Näyttelyä varten on haastateltu kuutta eri sukupolvia ja musiikkityylejä edustavaa, eritaustaista naista. Vicky Rostin, Jonna Tervomaan, Mira Luodin, Litku Klemetin, Saara Aallon ja Nelli Matulan tarinoista piirtyy kuva määrätietoisista, itsepäisistä, kunniahimoisista ja tinkimättömistä taiteilijoista. Kaikki tehdään vaikka itse, ellei valmiita kanavia oman vision toteuttamiseen löydy.

”Ei mikään oo ilmaseks tullu, et onhan ne kovan työn takana”.
-Mira Luoti

Mutta edelleen naisten täytyy uurastaa kaksin verroin saadakseen arvostusta miesten perinteisesti hallitsemassa populaarimusiikissa. Naisille musiikki on kovaa työtä!

Osta Musiikkimuseo Famen pääsyliput tästä